Penultima saptamana de Cinema in aer liber, pe Insula Artelor din Parcul Titan
Primaria Sectorului 3 organizeaza, in perioada 15 august – 17 septembrie, cea de-a V-a editie a evenimentului „Cinema in aer liber”.
Cele mai bune filme ale anului vor putea fi urmarite timp de cinci saptamani pe Insula Artelor din Parcul Titan. „Cinema in aer liber” se intoarce in Sectorul 3 cu 24 de filme, dintre care 12 sunt noi in selectia oficiala.
Aceasta cuprinde filme nominalizate anul acesta la Oscar, asa cum sunt „Tanna” (regia Martin Butley) si „Toni Erdmann” (regia Maren Ade), pelicule premiate cu Ursul de Aur si de Argint la Berlinale 2017 – „Despre trup si suflet” (regia Ildiko Enyedi) si „Things to come” (regia Mia Hansen-Love) sau nominalizate la Festivalul de film de la Cannes – „La fille inconue” (regia Jean-Pierre si Luc Dardenne) si „Eu, Daniel Blake” (Palme d’Or in 2016).
Alte 12 filme vor putea fi urmarite in cele doua selectii alternative – retrospectivele „American Classics” si „Emir Kusturica”.
Din prima fac parte „American Beauty” (regia Sam Mendes), musicalul „Grease” (regia Randal Kleiser), „Vanilla Sky” (regia Cameron Crowe), „Little Miss Sunshine” (regia Jonathan Dayton, Valerie Daris), „Casino” (regia Martin Scorsese) si „Confesiunea unui anonim” (regia Joel Coen).
Cea de-a doua va aduce pe marele ecran din parc sase dintre cele mai indragite filme ale regizorului sarb –„ Pisica alba, pisica neagra”, „Arizona Dream”, „Underground”, „Time of the Gypsies”, „Tata in calatorie de serviciu” si „Viata e un miracol”.
Dupa ce peste 7.500 de bucuresteni au trecut pragul insulei in primele doua saptamani de proiectii, programul pentru 7 – 10 septembrie este, tot de marti pana duminica, de aceasta data de la ora 20:30:
7 septembrie – Tata in calatorie de serviciu (r. Emir Kusturica, 2h15), castigator al premiului pentru cea mai buna regie la Cannes si nominalizat la premiul Cesar pentru cel mai bun film strain.
Sinopsis: Filmul este povestea unui baiat, Malik, al carui tata este trimis la munca fortata, fiind suspectat ca ar lucra pentru Cominform-ul sovietic (intr-o perioada in care relatiile intre Iugoslavia si URSS erau tensionate). Micul Malik crede insa ca tatal sau e plecat intr-o „calatorie de afaceri”.
8 septembrie – Cea mai fericita zi din viata lui Olli Maki (r. Juho Kuosmanen, 1h45), castigator de cinci premii Oscar si cu inca trei nominalizari. Sinopsis: Povestea adevarata a lui Olli Maki, faimosul boxer finlandez, care a concurat la categoria usoara la Campionatul Mondial de Box din 1962.
9 septembrie – Pisica alba, pisica neagra (r. Emir Kusturica, 2h15), nominalizat la Oscar si la Globurile de Aur. Sinopsis: O comedie nebuna, cu incurcaturi si descurcaturi haioase – un porc care mananca cu pofta un Trabant, un bulibasa care e iubitor de filme de dragoste vechi, smecheri batrani si smecherii noi, casatorii aranjate, jafuri la drumul mare, rapiri spectaculoase, o iubire ca-n Romeo si Julieta si, ca o incununare, un final fericit. Matko este un pungas marunt care traieste pe malul Dunarii cu fiul sau, Zare. Dupa o afacere ratata acesta datoreaza bani gangsterului local, Dadan, care are o sora mai uratica pe care incearca disperat sa o marite, asa ca Matko hotaraste sa-l insoare pe Zare cu ea. Din pacate pentru Matko, Zare are alte planuri, el fiind indragostit de Ida. Totusi, Matko si Dadan isi impun vointa si nunta are loc, dar urmarile sunt surprinzatoare pentru ei.
10 septembrie – Complet straini (r. Paolo Genovese, 2h), nominalizat la festivalul de film de la Cannes si la premiile Cesar.
Sinopsis: Fiecare dintre noi are trei vieti: o publica, una privata si una secreta. In timpul unei cine, un grup de prieteni decide sa faca un fel de joc de adevar sau provocare, prin punerea telefoanelor mobile pe masa. Pe durata cinei, mesajele si apelurile telefonice sunt partajate intre ei, facandu-si publice unul altuia secretele.
Cele 24 filme vor putea fi vizionate in conditiile unei sali de cinema moderne, la standarde europene, pe un ecran gonflabil de 120 m², cu ajutorul singurului pro
Accesul publicului la acest eveniment este liber.