Skip to content

Intrati in culisele celei mai mari productii de documentar de la noi – 10 ani de munca pentru „Romania Salbatica”- pe platforma TIFF Unlimited din 24 ianuarie. Producatorii pregatesc si o aplicatie mobila educationala cu informatii despre biodiversitatea tarii.

Documentarul „Romania Salbatica” a avut premiera mondiala in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), unde a castigat Premiul Publicului, iar apoi a fost prezent in mai multe festivaluri si evenimente de film din tara. 

„Romania Salbatica” este cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din tara noastra, fiind lansat in cinematografele din intreaga tara in septembrie 2021, inregistrand peste 25.000 de spectatori in 2021.

Povestea „Romania Salbatica”este o productie care urmareste calatoria incredibila si provocarile nestiute din culisele documentarului si va fi lansata pe 24 ianuarie pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), fiind disponibila in intreaga lume.

Proiectul a insemnat mii de kilometri parcursi, sute de ore de filmare si 10 ani de pre-productie, fiind cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din tara noastra.

„Romania Salbatica” este un film care e de vazut cu intreaga familie, un film care o sa va arate o Romanie de care o  sa fiti mandri. In plus, povestea realizatorilor, Dan Dinu (cel care semneaza scenariul si regia) si Cosmin Dumitrache (imagine și montaj), amandoi pasionati de munte si de natura, care au muncit 10 ani pe proprii bani ca sa-si indeplineasca visul de a fi un film documentar despre Romania in integralitatea faunei si florei sale, e o lectie despre perseverenta, altruism, pasiune, despre a face ceva care sa ramana si sa-i inspire pe cei din jurul tau sa transforme lumea in mai bine.

Despre documentar, intr-un interviu pentru urban.ro, Cosmin Dumitrache a declarat ca „Ideea initiala a plecat de la structura pe care colegul meu Dan a facut-o pe partea fotografica, cand  a inceput in 2010 proiectul. Practic, el a fost in toate parcurile nationale si naturale si a fotografiat, iar filmul a urmat aceasta structura. Am facut un circuit prin tara. Pe parcurs ne-am dat seama ca filmul nostru era prea descriptiv, nu aveam povesti. Noi ne pregatisem sa surprindem in imagini flora, mai tarziu a venit ideea sa avem povesti cu fauna, dar nu eram intial pregatiti nici tehnic, nici din punct de vedere al informatiilor. Intre timp am mai lucrat cu ONG-uri de mediu. Din 2018 am inceput intes sa lucram pe partea de fauna in special, am avut sprijinul multor prieteni care s-au alaturat ideii noastre si ne-au dat sfaturi despre zonele unde putea sa filmam anumite animale mai usor”.

Pretul unui bilet este de 3 USD + TVA si va permite fiecarui utilizator accesul la making-ofpentru un interval de 3 zile incepand cu momentul achizitiei.

Totodata, o alta noutate pentru 2022 o reprezinta lansarea aplicatiei Romania Salbatica, o unealtaeducationala, cu ajutorul careia biodiversitatea tarii noastre poate fi mai usor inteleasa.

Cei care vor utiliza aplicatia vor putea afla mai multe informatii despre ariile protejate din Romania, vor putea sa le vizualizeze cu ajutorul unei harti interactive si vor fi informati despre evenimente naturale importante. Aplicatia va fi disponibila gratuit pentru iOS si Android in curand.

Citește în continuare