Nicolas Cage si Awkwafina i se alatura lui Nicholas Hoult in noul film despre Dracula. Hoult avea rolul principal
Studiourile Universal au anuntat ca lui Nicholas Hoult i se vor adauga Nicolas Cage si Awkwafina in „Renfield”, un film horror despre prietenii contelui Dracula. Cage va fi Dracula, in timp ce Hoult va fi tovarasul acestuia pe care se centreaza si povestea. Alegerea lui Cage este cu atat mai surprinzatoare intrucat e de notorietate pasiunea lui pentru vampiri; la momentul la care a filmat in Romania a vrut sa inchirieze pentru o noapte Castelul Bran pentru a dormi in el. A fost refuzat insa de proprietari care i-au acordat o vizita privata in timpul zilei, in programul standard de vizitare.
Chris McKay, regizorul din spatele „The Tomorrow War” si „The Lego Batman Movie”, regizeaza si produce „Renfield”, filmul fiind bazat pe un scenariu original de Robert Kirkman (autorul si producatorul “The Walking Dead”), scenariul va fi scris de Ryan Ridley („Rick si Morty”).
In romanul de groaza al lui Bram Stoker din 1897 „Dracula”, R.M. Renfield era internat la un azil de nebuni. Se credea ca sufera de amagiri care l-au obligat sa manance creaturi vii sperand ca va obtine nemurirea, pana cand s-a dezvaluit mai tarziu ca se afla sub influenta unui conte Dracula.
Desi n-au fost facute publice mai multe detalii despre viitorul film, presa internationala noteaza ca povestea va avea loc in prezent si nu va fi una de epoca.
Prima ecranizare a romanului a fost facuta in Germania în 1922, filmul numindu-se „Nosferatu, Eine Symphonie des Grauens” (Nosferatu – Simfonia groazei) si avandu-l in distributie pe actorul Max Schreck. Dracula a ramas cel mai popular personaj horror si cel mai jucat din istoria filmului, fiind prezent in cel putin 200 de productii. Filmul din 1931 cu Béla Lugosi si cel al lui Terence Fisher din 1958 cu Christopher Lee, dar si versiunea din 1992 regizata de Francis Ford Coppola, in care au jucat Winona Ryder, Anthony Hopkins si Gary Oldman, au ramas de referinta.
Nicholas Hoult a jucat recent in “The Who Who Wish Me Dead” alaturi de Angelina Jolie si a aparut in rolul The Beast in cea mai recenta continuare a seriei X-Men, „Dark Phoenix”. De asemenea, publicul il poate vedea si la TV, jucand in productia “The Great” pe platforma Hulu, unde este imparatul Petru al Rusiei cu Elle Fanning in rolul imparatesei Ecaterina a II-a a Rusiei,
Debutul profesional al actorului a avut loc in 1996 in filmul „Intimate Relationships” si a lucrat in principal in televiziune, pana la succesul din „About a Boy”, in care a interpretat un baiat mai prostut de 12 ani pe nume Marcus, alaturi de Hugh Grant.
Nicholas Hoult a mai jucat in filme precum “A Single Man” (2009) cu Colin Firth, “Jack the Giant Slayer” (2013), “Mad Max: Fury Road” (2015) de George Miller, “The Favorite” (2018) de Yorgos Lanthimos, “The Current War” (2019), “Tolkien” (2019) cu Lily Collins, “The Banker” (2020). La televizor a fost împăratul Petru al Rusiei în The Great (TV) cu Elle Fanning în rolul împărătesei Catherine the Great.
Anul acesta, actorul a fost nominalizat la Globurile de Aur pentru primul sezon “The Great” la categoria Best Musical/Comedy Series.
Una dintre cele mai cunoscute legende din lume care promoveaza vampiri si spirite este cartea a carui subiect este plasat in Valahia romaneasca de secol 15, “Dracula”, scrisa de Bram Stoker in 1897. Datorita acestei carti, Romania a devenit una dintre atractiile turistice globale, curiosi din toate colturile vizitand Castelul Bran in cautarea legendarului Conte Dracula.
Inca nu se stie cu exactitate de unde scriitorul irlandez Bram Stoker s-a inspirat pentru personajul Dracula.Conform informatiilor oficiale, pana la lansarea acestui roman, autorul irlandez mai scrisese patru carti, insa fara prea mare priza la public. Adevarata notorietate a scriitorului a aparut dupa moartea sa, cu romanul „Dracula”.
Unii istorici literari sustin ca ideea personajului lui Stoker i-a venit dupa ce a studiat la Biblioteca Regala din Londra o parte din gravurile sasesti din secolul al XV-lea si cronicile medievale din colectiile de la British Museum, unde Vlad Tepes era prezentat ca un domnitor monstruos, sangeros, un vampir care bea sange de om si un amator de cruzime. O alta sursa de inspiratie a fost si volumul „History of Moldavia and Wallachia”, scris de istoricul austriac de origine germana Johann Christian Engel, in 1804, unde Printul Valahiei este descris drept un tiran sangeros.
Inspirat si de John William Polidori, scriitor romantic creditat drept creatorul romanelor fantastice cu vampiri (in 1819, Polidori publica primul roman de gen, sub titlul „Vampirul”), dar si din crimele teribile atribuite lui Jack Spintecatorul, care a terorizat Londra din august pana in noiembrie 1888, a aparut personajul-vampir Dracula. Desi romanul a fost clasificat ca “roman horror simplu” la momentul lansarii, acesta a devenit parte a culturii populare, fiind probabil cea mai populara lucrare de fictiune horror din lume.