Primul festival de film al pisicilor ajuta la strangerea de fonduri pentru teatrele independente din Statele Unite
Teatrul independent este puternic afectat in aceasta perioada, iar Brian Mendelssohn, proprietar si manager al Row House Cinema din Pittsburgh, a anuntat lansarea primului festival de film al pisicilor, care va compila videoclipuri pentru un film care are drept scop strangerea de fonduri, pentru a ajuta la cresterea veniturilor teatrelor independente.
Denumit „Quarantine Cat Film Fest”, Mendelssohn s-a asociat cu alti 37 de proprietari de teatru independent din America de Nord
Fiecare teatru participant va vinde bilete pentru vizionarea filmul online si va primi 50% din veniturile nete, potrivit site-ului web al festivalului. „Cu ajutorul vostru, speram ca pisicile vor ajuta la salvarea teatrelor independente”, a declarat Brian Mendelssohn.
Organizatorul colecteaza filmuletele cu animalele de companie pana pe 15 mai, ulterior tot acesta se va ocupa de selectie si de editare care se va finaliza cu un film de 70 de minute. Premiera digitala a filmului cu pisici va avea loc pe 19 iunie.
Fiecare teatru participant va vinde bilete pentru vizionarea filmului si va primi 50% din veniturile nete. Vor fi, de asemenea, o serie de premii in bani pentru cei care vor trimite videoclipuri cu felinele lor. Filmuletele vor fi evaluate de experti in pisici care vor decide care este cea mai draguta pisica, cea mai amuzanta, cea mai curajoasa si cea mai iubitoare, in urma acestei selectii se vor stabili si castigatorii.
De-a lungul timpului pisicile au ajutat domeniul artei, un bun exemplu fiind paznicii muzeului Ermitaj
In epoca Internetului, niciun animal nu a captivat privirile asa cum au reusit sa o faca pisicile fie ca au fost imortalizate in forografii sau filmulete. Popularitatea acestor animale nu a inceput insa in social media, ci au reprezentat un element artistic fundamental inca din cele mai vechi timpuri. In Egiptul Antic acestea erau incorporate in sculpturile lor in relief, picturi pe papirus si, in special, in decorarea mormantului. Privite ca membri ai familiei, pisicile de companie au fost indoliate, mumificate si ingropate, astfel incat si ele sa poata trece in viata de apoi.
Ani mai tarziu, in secolul al XVIII-lea, pisicile au devenit „paznicii” muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg. In acea perioada, Tarina Elisabeta Petrovna a emis un decret prin care solicita ca cei mai priceputi motani in prinderea soarecilor sa fie adusi la curte. Ecaterina a II-a le-a conferit acestor pisici din muzeu statutul de paznici. „Paznicii” Ermitajului tin la distanta rozatoarele, care ar putea distruge tablourile din muzeu, iar in prezent muzeul are 75 de feline