(galerie foto) Primul hotel zburator din lume ar putea fi realizat in urmatorii ani. Gandit pentru a gazdui 5.000 de oameni, are cinematografe, sali de sport, mall-uri si clinici medicale si poate petrece pana la cativa ani in aer.
Intr-o perioada in care calatoriile cu avionul par mai complicate ca niciodata din cauza problemelor de personal din aeroporturi, Hashem Al-Ghaili a postat un videoclip devenit viral cu un nou concept de transport si croaziera care ar putea fi o solutie ideala pentru haosul cotidian din jurul vacantelor din vara aceasta.
„Sky Cruise” (Croaziera pe cer) este proiectul creat de Hashem Al-Ghaili care propune o croaziera care pluteste in aer. Videoclipul devenit viral arata o aeronava enorma inspirata de un desen pe care directorul artistic Tony Holmsten l-a facut acum peste un deceniu.
Aeronava poate gazdui pana la 5.000 de oameni si poate petrece pana la cativa ani in aer datorita utilizarii fuziunii nucleare. In plus, Al-Ghaili a declarat pentru publicatia The Independent ca solutia propusa de el nu ar avea amprenta de carbon.
Ideea lui este amplificata de abilitatea de a anima conceptul vizual care prezinta un nou tip de vacanta de lux care ar putea deveni o tendinta in materie de servicii ospitaliere. „Cred ca experienta actuala de zbor a devenit obositoare si depasita”, explica Al-Ghaili. „Este timpul pentru noi inovatii, care ne fac experientele de zbor mai confortabile. Am fost intotdeauna un fan al Studio Ghibli. „Castle in the Sky” este unul dintre filmele mele preferate in care vedem nave zburatoare masive cu oameni care traiesc inauntru.”, a completat el. Mai jos puteti urmari simularea croazierei „Sky Cruise”.
Sky Cruise va avea o punte de observare in 360 de grade pentru a admira cele mai frumoase peisaje din lume, inclusiv pentru a privi aurora boreala. Oaspetii si proviziile vor avea acces din aeroporturile din intreaga lume, deoarece exista spatiu de aterizare pentru avioanele comerciale si private.
Cele 5.000 de persoane care vor fi gazduite in hotelul zburator Sky Cruise se vor bucura de restaurante si baruri, un centru comercial, sali de sport, centre medicale, cinematografe, piscine, lifturi externe, spatii pentru evenimente si o punte de observare la 360 de grade.
Avionul este alimentat de 20 de motoare electrice, alimentate la randul lor de mici reactoare nucleare care permit aeronavei sa zboare cativa ani fara sa atinga solul.
Oaspetii si proviziile sunt adusi cu ajutorul unor avioane comerciale electrice, iar intretinerea se face deasupra solului. Avionul este, de asemenea, proiectat pentru a fi echipat cu tehnologie anti-turbulente de ultima ora.
La interior, Al-Ghaili propune o lume destinata consumatorilor de lux, un univers al vacantelor sofisticate, cu mancaruri fusion si pereti decorati cu plus.
In timp ce majoritatea ilustratiilor cu hoteluri zburatoare au putut fi vazute pana acum numai in filme science-fiction in care realismul este lasat in urma de dragul firului narativa, propunerea lui Al-Ghaili este cat se poate de realista, include si o clinica medicala de ultima generatie si orice alt serviciu de care ar putea avea nevoie o persoana intr-o vacanta.
Intr-o declaratie postata pe Facebook, Al-Ghaili a adaugat ca „Se asteapta ca reactoarele nucleare care vor alimenta aeronavele sa fie gata pana in 2030. Cu cateva modificari aduse la partea de design, la fuziunea nucleara si la o aerodinamica adecvata, Sky Cruise ar putea sa-si ia zborul in curand si sa poarte mii de pasageri deasupra norilor.”
Momentan, proiectul se afla la stadiul conceptual iar entuziasmul generat in mediul online de postarile lui Al-Ghaili i-ar putea aduce investitorii necesari pentru a transforma Sky Cruise intr-o realitate.
Intre timp, pe Hashem Al-Ghaili il veti putea asculta vorbind in Romania pe 13 august in cadrul evenimentului TEDxZorilor care va avea loc la Cluj-Napoca. Mai multe detalii aici.
Hashem Al-Ghaili este un cineast, producator video si comunicator de stiinta nascut in Yemen, in 1990. A obtinut diploma de Masterat in Biotehnologie Moleculara in cadrul Universitatii Bremen din Germania si se dedica in prezent in totalitate comunicarii stiintifice.
Pagina lui de Facebook „Science Nature Page” are peste 32 de milioane de urmaritori si ajunge la peste 400 de milioane de utilizatori pe saptamana. Videoclipurile lui de pe Facebook ating 16 bilioane de vizualizari si acopera o paleta larga de subiecte, printre care: astronomie, fizica, biologie, medicina, natura, tehnologie si inovatie.