Skip to content

Printul George a ajutat la pregatirea unei budinci Regale pentru Craciunul la Buckingham. Avem si reteta.

Palatul Buckingham a facut publice fotografii dintr-un ritual de Craciun in care printul George ajuta la prepararea unui desert special: budinca regala de Craciun.

Evenimentul face parte dintr-o initiativa de a sprijini si promova activitatea Legiunii Regale Britanice, o asociatie caritabila care ajuta veteranii din Royal Navy, British Army, Royal Air Force si familiile lor.

In fotografii apar Regina Angliei, Printul de Wales, Ducele de Cambridge si printul George, iar mesajul a fost despre 4 generatii ai Casei Regale care au slujit si slujesc tara, alaturi de armata.

Fotografiile au fost intitulate “Impreuna la Craciun”, la fel ca actiunea care sprijina de sarbatori familiile veteranilor si il suprinde pe micul George incercand sa pregateasca celebra budinca regala sub supravegherea bunicilor si a tatalui lui.

Intreaga reteta a fost filmata, precum si incercarile micului print si vor fi difuzate in programul de Craciun oferit de Regina, via BBC, in ziua de Craciun. 

Reteta celebrei budinci regale pe care Regina Angliei o are mereu la masa de Craciun. 

Ingrediente

600ml de lapte

25g unt

Coaja de la o lamaie

50 de grame de zahar pudra

3 galbenusuri de ou

75 grame biscuit pisati

Pentru umplutura

  • 175 g zahar pudra
  • 3 albusuri de ou
  • gem de fructe

Se amesteca laptele cald cu untul, coaja de lamaie, zaharul pana se topesc ingredientele. Separat se bat galbenusurile intr-un vas si se adauga treptat mixul rezultat de laptele cald si ingredientele amestecate.

Se pun biscuitii pisati intr-o tava rotunda, peste care se toarna compozitia. Se lasa la rece 15 min pentru a se imbiba biscuitii, apoi se pune la cuptor pentru 25-30 de minute. 

In acelasi timp se bat galbenusurile cu zaharul pana la consistenta de bezea. Cand este scos blatul de la cuptor, i se adauga un strat de gem de fructe apoi bezeaua pentru a mai fi introdus inca trei minute la cuptor.

 

Citește în continuare