Psihologia miscarii. Cum ne ajuta gadgeturile sa obtinem mai multa incredere in propria persoana prin sport
O parte importanta din psihologia aplicata campionilor din orice sport se refera la cum sa inveti sa ramai calm si pozitiv, sa eviti anxietatea si sa faci fata provocarilor are apar in mintea ta in timpul competitiei.
Aceleasi reguli se aplica si in provocarile zilnice, asa ca nu e nevoie sa fiti sportivi de elita ca sa va imbunatatiti stilul de viata si sa aveti un mental mai puternic. Toti cautam sa avem performante in ceea ce facem – ca e o cursa de alergare, un sport de vacanta sau o provocare de la munca.
Astazi poti sa faci miscare ca sa fii mai sanatos dar si sa-ti educi vointa si mintea apeland la un antrenor personal, la un prieten cu care mergi la sala motivat de participarea de grup sau cu ajutorul gadgeturilor care sunt atat de performante incat sunt antrenor, medic si, cateodata, psiholog pentru miscare.
Studiile arata ca pentru introverti si persoanele timide, in cazul carora miscarea – sportul sustinut – genereaza si cele mai mari schimbari de mental si incredere, cea mai buna cale de a face sport cu supraveghere stiintifica este cu suportul unul gadget specializat. Al unui ceas inteligent gandit pentru cei care fac miscare.
In felul acesta sportivul primeste informatiile tehnice (de la calorii pana la cantitatea de oxigen in sange, dar si timpul de recuperare dupa efort), e motivat si incurajat in timpul fiecarei actiuni sportive, dar nu e judecat si invalidat pentru eventualele greseli. Un smartwatch folosit la sport nu e doar un antrenor ci si un psiholog: iti da indirect incredere sa iei propriile decizii, sa lupti cu propriile limite – in felul si ritmul tau- fara sa fii judecat pentru decizii.
Poate cel mai performat smartwatch in acest moment este Huawei Watch GT 2e care ofera o functie de urmarire pentru o selectie vasta de 100 de sporturi. Pe lânga cele 15 moduri sport originale, exista si 85 de moduri personalizate.
Pentru fiecare exercitiu, ceasul va inregistra date precum durata exercitiului, caloriile, ritmul cardiac, rezultatele antrenamentului, timpul de recuperare si altele. Cu un simplu clic, puteti genera si un grafic complet pentru partajare pe platformele de retele sociale. Cele 85 de moduri sportive includ hip-hop, alpinism, parkour, skateboarding, surfing, tenis, baseball, sporturi acvatice si jocuri cu mingea.
In plus, Huawei Watch GT 2e are un algoritm de auto-invatare, senzori inovatori si tehnologia de monitorizare a frecventei cardiace HUAWEI TruSeen™ 3.5, oferind masuratori eficiente si precise ale pulsului in timp real. Mai mult, puteti verifica toate aceste date si notificari permanent in Huawei Sports si Huawei App. Si pentru ca e ca un prieten care va insoteste prin viata, are un memento care va va anunta printr-un sunet de alerta sa va ridicati in picioare daca ati fost inactivi timp de o ora.
Huawei Watch GT 2e este primul smartwatch care integreaza functia de masurare a saturatei de oxigen din sange in timpul activitatilor sportive, dar si a celor zilnice.
Saturatia de oxigen din sânge (SpO2) este procentul de hemoglobina saturata in oxigen in raport cu hemoglobina totala din sânge. Concentratia de oxigen din sânge este un indicator fiziologic important pentru functionarea sistemului respirator. E un indicator foarte important pentru stabilirea sanatatii noastre, mai ales in aceasta perioada sanitara complicata.
Huawei Watch GT 2e dispune de un design unibody impecabil si de un ecran tactil AMOLED de 1,39 inci de inalta precizie, cu rezolutie Retina. Datorita acestui ecran luminos, utilizatorii sunt intotdeauna la o simpla atingere de informatiile pe care vor sa le verifice, indiferent de conditiile de lumina.
E disponibil in 4 culori Graphite Black, Lava Red, Mint Green si Icy White si e gandit sa se adapteze oricarui stil vestimentar ca sa va insoteasca nu doar in timpul momentelor de miscare, ci si in viata cotidiana, iar durata de viata a bateriei este de doua saptamani.
Acest gadget pe care vi l-am prezentat e un exemplu despre cum tehnologia folosita inteligent poate fi un antrenor personal, nu doar pentru miscare, ci si pentru cresterea increderii de sine si intelegerea functionarii propriului corp. In plus, smartwatch-ul ne invata sa ne protejam, dar sa ne si dezvoltam armonios si in echilibru in toate ramurile vietii noastre.
E nevoie insa sa va puneti obiective realiste in ceea ce vreti sa faceti in activitatea voastra sportiva (si nu numai), sa le evaluati si masurati constant si sa ajustati fiecare pas pentru o performanta mai buna.
Pe sportivii de elita ii ajuta mult sa vizualizeze cursa/meciul, mesajele motivationale pe care si le spun in timpul antrenamentelor si al competitiilor si sa ia fiecare lucru, fiecare competitie, pas cu pas. Nimeni nu castiga campionatul din primul meci. La fel e si in viata.