Quiet Luxury si bune manière: Portelanul. Valoarea unei mese in vesela de portelan. Ce portelanuri cumparam pentru o investitie care creste in timp.
Vorbim tot mai des despre quiet luxury – luxul discret, neostentativ -, un stil de viata care arata un anumit standard, dar si valori morale si sociale, inclusive increderea de sine.
Parte din acest stil de viata e un confort sustinut de obiecte de lux, elegante, valoroase prin traditia care o reprezinta.
Vedem in filme cu fete regale ca serviciile de portelan pentru ceai sau pentru masa, in restaurantele de lux sunt farfurii de portelan si, uneori, tacamuri de lux.
Pentru rasfatul dvs, dar si ca investitie financiara, un set de portelanuri ar putea insemna un lux discret si un posibil cadou elegant, rafinat si care iese din anonimat.
Iata trei marci de portelan care merita cu siguranta sa fie luate in considerare pentru investitia dvs, aceste marci au o reputatie de calitate si frumusete atemporala, ceea ce le face un pariu sigur pentru oricine doreste sa inceapa sau sa isi extinda colectia de portelan.
Noritake, Japonia (1904) este un lider binecunoscut in productia de vesela.
Designurile lor sunt unice, iar calitatea portelanului lor este excelenta. Noritake a fost infiintata pentru prima data de fratii Morimura in New York in 1876 si mai tarziu a fost reinfiintata in Noritake Japonia, unde s-au straduit sa creeze vesela in stil occidental pentru export.
Noritake a creat primul set de cina in 1914 pentru export. Acesta a fost numit „The Sedan”, dar productia acestuia a fost intrerupta din cauza faptului ca marginea aurie nu era sigura pentru cuptorul cu microunde.
Chiar daca au super traditie si calitate exceptionala, puteti gasi seturi de vesela de 16 piese la mai putin de 200 de dolari. Site-ul official Noritake este aici. https://noritakechina.com/
Wedgwood, Anglia (1759) este una dintre cele mai bune marci de portelan din lume.
Josiah Wedgwood, pe cand avea 29 de ani, a fondat marca in Burslem, Staffordshire, in 1759.Wedgwood a descoperit vesela Jasper in timp ce facea experimente in atelierul sau de olarit. De atunci, ceramica Jasper albastru deschis a devenit culoarea emblematica a Wedgwood. Marca a primit emblema regala in 1995, deoarece a furnizat bunuri pentru casa regala britanica timp de cel putin 5 ani. Iata mai jos un exemplu de vase Jasper blue ware, iar pe site-ul official https://www.wedgwood.com/en-gb gasiti atat produse de decoratiuni interioare cat si vesela cu preturi care pleaca de la 150 de euro.
Portelanul Limoges isi are originea in Limoges, Franta, in anii 1700, unde a fost produs de fabricile din regiune.
Fabrici precum Bernardaud si Royal Limoges au fost infiintate in Limoges dupa Revolutia Franceza. Exista multe modele de Limoges frauduloase, asa ca asigurati-va ca va cumparati portelanul direct de la producatori bine cunoscuti, cum ar fi J. Seignolles, Reynaud sau Philippe Deshoulieres. Astazi, Limoges continua sa fie un oras de frunte in productia de portelan din Franta. Pe site-ul oficial gasiti produse de 100 de euro, dar si de 2000 de euro. Aveti detalii aici. https://www.limoges.com/
In Romania avem casa Wagner Arte, o casa e portelanuri care realizeaza atat obiecte de decoratiuni, vesela cat si bijuterii. (https://wagnerarteshop.com/) Branduri ca Wedgwood sau Limonges se pot cumpara de pe Calea Victoriei in magazinul Azay si mai avem o reprezentanta a casei de portelanuri Villeroy & Boch , un brand cu peste 270 d ani vechime