RADAR Kids lanseaza Biblioteca de New Media Art Pentru Copii, prima de acest fel din spatiul online romanesc
Noul proiect realizat de RADAR Kids, Biblioteca de New Media Art Pentru Copii, ii invita pe cei mici intr-o aventura educativa, online, pe taramul desenelor care prind viata cu ajutorul tehnologiilor creative.
Biblioteca de New Media Art ofera copiilor resurse, experiente interactive si informatii menite sa le trezeasca interesul pentru tehnologie si creativitate si sa-i familiarizeze cu universul industriilor creative. In fiecare miercuri din luna iunie, timp de cinci saptamani, va fi incarcat un nou material in biblioteca virtuala.
Profesionistii care realizeaza si selecteaza continutul bibliotecii sunt VANA, studioul de animatie fondat de cei doi publicitari Anca si Horia Manolache, care au o experienta de peste 14 ani de creatie si Aural Eye, reprezentat de echipa de artisti Alina Anca si Daniel Bega, care isi exprima viziunea artistica prin video mapping, instalatii interactive, arta generativa si productii video folosind tehnologii emergente.
Cei mici pot descoperi lumea animatiei printr-un curs online gratuit, sub forma unui mini-studio, realizat impreuna cu copiii de la Scoala Step by Step.
In Biblioteca de New Media Art pentru copii acestia pot accesa o mini istorie a animatiei si pot afla cum prinde viata un desen, pornind chiar de la lucrarile lor. Micutii asista si contribuie la intregul proces si vor intelege tehnica si tehnologiile folosite, cat si organizarea, functionarea si joburile disponibile intr-un studio de animatie.
Rezultatul aventurii lor in program va fi o animatie de 40 de secunde realizata de ei insisi, care va fi prezentata in cadrul festivalului de new media art RADAR, sub forma unui show imersiv.
Copiii vor putea deveni co-autori ai unui show imersiv prezentat in cadrul festivalului Radar din toamna participand la un concurs pe platforma Bibliotecii de New Media Art Pentru Copii.
Un juriu format din reprezentantii studioului VANA, Aural Eye si RADAR va selecta cinci castigatori care isi vor regasi ideile in animatia de 40 de secunde care va putea fi experimentata in cadrul RADAR, sectiunea RADAR Kids. Inscrierile pentru concurs vor incepe de la 1 iulie.
In cadrul editiei de anul trecut, in categoria RADAR Kids, copiii au explorat o lume acvatica prin videomapping interactiv si s-au transformat in personaje digitale prin inteligenta artificiala.
Traseul dedicat celor mici a fost realizat ca o aventura in care acestia colectionau personajele Lupilu, Orlando, Coshida si Favorina experimentand sau jucandu-se cu diferite tehnologii pentru a completa un puzzle de stickere.
Au putut sa-si creeze propriul desen digital 2D schitand pe un flipchart digital forme de diferite culori si dimensiuni si au putut explora lumea naturala printr-o modalitate educativa pusa la dispozitie de WWF – o planta conectata la un instrument, care, prin atingere, elibera anumite sunete ajutand la dezvoltarea atentiei pe care cei mici o acorda lumii inconjuratoare.