Regizorul Wes Anderson produce pentru Netflix o poveste de Roald Dahl. Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ralph Fiennes si Ben Kingsley sunt parte din productie
Regizorul Wes Anderson pregateste cel de-al 12-lea lungmetraj al sau, o adaptare dupa opera lui Roald Dahl, „The Wonderful Story of Henry Sugar”, cu Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ralph Fiennes si Ben Kingsley parte din productie.
Adaptarea „The Wonderful Story of Henry Sugar” de Roald Dahl este o culegere de povestiri pentru adulti aparuta in 1977 si va fi produs de Netflix, care detine drepturile de adaptare a operei scriitorului britanic.
Volumul, publicat in 1982, prezinta atat fictiune, cat si non-fictiune. Povestea din titlu se concentreaza pe Henry Sugar, un barbat care fura o carte. Aceasta carte ii arata cum sa vada prin obiecte si sa prezica viitorul. Acest lucru declanseaza o serie de nenorociri care implica evadarea acolitilor mafiei, crearea de noi identitati si infiintarea de orfelinate in intreaga lume.
Anderson a scris scenariul si regizeaza adaptarea, iar filmarile incep in aceasta luna in Regatul Unit. Proiectul este primul care a fost lansat de cand Netflix a achizitionat Roald Dahl Story Company in toamna anului 2021, intr-o afacere de succes care a oferit platformei drepturi asupra intregului portofoliu al autorului. De altfel, Wes Anderson a mai dezvoltat un proiect cinematografic pornind de la o poveste a lui Dahl, „Fantastic Mr. Fox”.
Presa internationala mentioneaza ca Wes Anderson va lucra din nou alaturi de Ralph Fiennes dupa „The Grand Budapest Hotel”, dar si cu Benedict Cumberbatch si Ben Kingsley.
Cel mai recent film al regizorului este „The French Dispatch”, care a putut fi vazut si in Romania, la Festivalul Anonimul.
Filmul este descris ca o scrisoare de dragoste pentru jurnalism si jurnalisti avand ca pretext o publicatie americana care apare intr-un oras fictional din Franta.
Ca si la precedentele sale filme, „The French Dispatch” spune povestea printr-o distributie impresionanta, unii dintre actorii foarte mari avand aparitii pasagere, dar estetica filmului este aceeasi cu ceea ce ne-a obisnuit Wes Anderson si l-a diferentiat total de restul noilor regizori de la Hollywood.
Wes Anderson e unul dintre cei mai relaxati regizori ai momentului, foarte ironic in productiile sale si intotdeauna cu abordari cu foarte mult umor.
In perioada de lockdown de anul trecut a povestit amuzat ca in izolare cel mai mult timp l-a petrecut cu fiica lui de 5 ani. Anderson a fost, de nevoie, profesor amator, discutand despre dinozauri, structura universului si alte lucruri din biologie si stiintele naturii pe care le uitase de multa vreme. Tot atunci a facut publica lista filmelor pe care le-a vazut in ultimele luni.