Resedinta de vara a lui Charles Dickens din Londra este de vanzare. Imobilul are pretul de 22.5 milioane de lire sterline si are vedere directa la lacul din Regent’s Park
Resedinta de vara a lui Charles Dickens din Londra, situata in Regent’s Park, este acum de vanzare, pentru pretul de 22.5 milioane de lire sterline. Casa a fost construita in perioada1824-1834, fiind incadrata in clasa I de monument istoric, distinctie pe care o au doar 2,5% din cele 400.000 de cladiri protejate din Marea Britanie.
Cladirea a fost proiectata de arhitectul John Nash, cel care a gandit si arhitectura Palatului Buckingham, dar si o mare parte din zona Regent’s Park. Conform istoricilor, Dickens a cumparat locul ca sa ii fie resedinta de vara in Londra in 1861, cand devenise deja cel mai faimos autor din lume.
Conacul are 6103 mp si este amplasat pe cinci etaje, iar cladirea are sapte dormitoare, sase bai si patru camere de zi. Printre facilitati, mai sunt o sera interioara, o sala de divertisment, o sauna si o sala de sport. De asemenea, proprietatea se vinde si cu anexe, mai exact o casa separata, autonoma, cu garaj si doua dormitoare. Detalii complete despre vanzarea casei, aici.
Agentia de imobiliare care a scos la vanzare casa mentioneaza ca o parte dintre vecinii sunt Damien Hirst, Sacha Baron Cohen și Tom Ford.
Tot in Londra se regaseste si Muzeul Charles Dickens, in cartierul Camden, care gazduieste cea mai mare colectie din lume referitoare la viata si opera scriitorului. In portofoliul muzeului exista inclusiv scrisori, imagini, primele editii ale cartilor sale, mobilier si suveniruri, printre altele.
Celebrul romancier a locuit in cladirea din 48 Doughty Street din 1837 pana in 1839, unde a scris capodopera „Oliver Twist”, obtinand recunoasterea internationala ca fiind unul dintre cei mai buni povestitori din Marea Britanie.
Charles Dickens este unul dintre putinii autori care au devenit faimosi inca din timpul vietii. Cariera in lumea scrisului a inceput-o in anul 1833, cand ajunge jurnalist pe probleme politice, in publicatiile Monthly Magazine, Morning Chronicle si London Evening Chronicle, unde scrie sub pseudonim, semnandu-se Boz.
In 1836, Charles Dickens publica primul sau roman, „The Pickwick Papers” si accepta postul de editor la revista Bentley’s Miscellany, care avea sa ii publice primul roman în 20 de numere lunare. Ulterior, publica si „Oliver Twist” in foileton, unde primele doua fascicule lunare, care descriu nasterea si copilaria lui Oliver intr-un azil, au fost parte a unor atacuri radicale la adresa Legii privind saracii din anul 1834.
Scrierile sale au succes, iar Dickens este invitat, in anul 1842, in SUA, unde il viziteaza chiar pe presedintele american John Tyler. Experienta sa americana va sta la baza volumului sau „Note din America“ (1942). Anul urmator, scrie „A Christmas Carol“, una dintre cele mai impresionante scrieri ale sale, unii comentatori numindu-l pe Dickens „inventatorul Craciunului”, datorita povestirii sale.
In anul 1850, a aparut romanul „David Copperfield” (titlu original „The Personal History, Experience, and Observation of David Copperfield”), cea mai autobiografica creatie literar a lui Dickens, relatarea lui David despre necazurile copilariei, munca grea in depozitul tatalui vitreg, pregatirea ca ziarist si reporter, practic experienta de viata a autorului.
Zece ani mai tarziu, apare cea mai cunoscuta si importanta lucrare a sa, „Marile sperante” („Great Expectations”), subiectul avandu-l in prim-plan pe Pip, nepot al unui fierar, care paraseste satul natal, pentru a ajunge la Londra unde dorea sa devină gentleman.
Prin testament, Dickens si-a dorit sa fie apreciat doar prin intermediul scrierilor sale, fara statui sau evenimente dedicate lui, raportandu-se si dupa moarte la locul si statului de la care a plecat.