Skip to content

Sambata vezi de acasa sau de la balcon, cum Bucurestiul prinde culoare prin proiect de video-mapping

Pe 18 aprilie, de la 20:30, RADAR prezinta „STAM ACASA #CONTEAZA”, proiectul de constientizare care sa-i determine pe oameni sa ramana in casa si care prezinta in avanpremiera scena de video-mapping a celei de-a doua editii a festivalului de new media art.

Evenimentul reuneste 10 artisti, Alina Anca si Daniela Bega de la Aural Eye, Alber Kaaan, Adistu, Cuscrew, Dan Fiera si Serban Ntjr de la Noetic, Jemejeux, Redulian si Vloop, care vor proiecta animatii din propriile locuinte pe cladirile din apropiere. Toate imaginile vor fi acompaniate de un live performance sustinut de catre Alexei Turcan.

Sambata, publicul va putea urmari proiectiile de la fereastra sau live, pe pagina de event de pe Facebook, iar mesajele si gandurile de incurajare trimise folosind #conteaza vor fi integrate in proiectiile artistilor.

In aceasta perioada in care manifestarea artistica este afectata, RADAR, prin initiativa “STAM ACASA #CONTEAZA”, isi propune sa descopere, sa sustina si sa promoveze artistii locali, prin crearea unui context de exprimare al prezentului si continua sa fie legatura dintre artisti si publicul larg.

Prima editie a festivalului Radar – Romanian Artists Developing Alternative Realities a reunit peste cincizeci de artisti si dezvoltatori de continut pentru categoriile festivalului si a transformat Uzina Electrica Filaret intr-un spatiu imersiv pentru vizitatori, atat pentru adulti, cat si pentru copii, unde gadgeturile au putut fi conectate la opere de arta contemporane prin video-mapping sau animatii.

In cele trei seri de festival, scena de video-mapping a fost ocupata pe rand de artisti precum Aural Eye, Noetic si Les Ateliers Nomad imbracand vizual locatia in proiectii si transformand-o intr-un spectacol luminos-mural cu ajutorul a peste 150.000 de lumeni.

Visual atmosphere for social playgrounds – that’s how Dan Fiera and Serban Ntjr would describe Noetic, their video mapping studio. And at RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities, Uzina Electrica Filaret will be their social playground. On Sunday, starting with 18:00.Get your ticket now: https://bit.ly/2M8EoAQ

Publicată de RADAR New Media Art pe Joi, 24 octombrie 2019

Experientele de realitate virtuala au fost incluse intr-o categorie separata curatoriata de dARe by Samsung si au prezentat 14 proiecte reunite intr-un showcase al aplicatiei care a familiarizat vizitatorii cu noua tehnologie in diferite aspecte de arta, educatie sau entertainment.

Categoria de instalatii interactive a avut-o ca invitata speciala pe Saint Machine, o artista multimedia si curatoare romana, interesata de aspectele conceptuale ale perceptiei, prezentata si la Ars Electronica Festival din Linz, editia 2019, care a facut cunoscuta publicului bucurestean o instalatie bazata pe interactiunea umana si aspecte din biologie cu rezultate neasteptate.

Sub pseudonimul Saint Machine, Marilena Oprescu Singer locuieste si lucreaza in Bucuresti si este autoarea unor instalatii imersive care investigheaza procesele biologice si studiaza notiunea de spatiu ca structura vie in momente de expunere: public-privat, interior-exterior, real-virtual, fizic-imaginar. Sunt sculpturi asemanatoare organismului care emit lumina si detin un centru digital si folosesc corpul uman pentru a functiona si a pune la indoiala dorinta de a ceda fizicii si nevoilor biologice in schimbul continutului digital.

In anul 2014 a realizat impreuna cu artistul ilustrator Noper (Radu Pop) proiectul FEED ME cu care au participat la Zilele Bucurestiului.

Citește în continuare