Skip to content

Scoala acasa: cele mai bune cinci emisiuni educationale de pe Netflix potrivite pentru cei mici

 

Cu scolile si gradinitele inchise din cauza pandemiei, parintii cauta mereu modalitati inventive si distractive pentru micutii ramasi acasa. Netflix ofera un continut generos pentru copii, acestia putand viziona de la emisiuni cu diferite experimente chimice pana la filme despre lumea acvatica sau planeta Pamant, pentru a-si imbunatati cunostintele si a deveni in acelasi timp mai creativi.

Va prezentam in continuare o serie de emisiuni educationale disponibile pe Netflix, perfecte pentru copiii care invata de acasa in aceasta perioada.

Aflat la al treilea sezon, serialul de televiziune animat pentru copii „Ask the Storybots” ruleaza inca din 2016  si este potrivit pentru micutii in varsta de pana la 7 ani.

„Ask the Storybots” prezinta creaturi multicolore, animate, carora le place sa invete si sa raspunda la intrebari prin cantece distractive si „calatorii” animate prin diferite domenii. Seria are si o melodie tematica incurajatoare si vesela: „Storybots… ajutandu-i pe copii sa devina super-inteligenti”.

Emisiunea „Ask the Storybots” a castigat mai multe premii, printre care trofeul Emmy Daytime in 2017, iar in anul urmator a obtinut Premiul Annie pentru cea mai buna productie de televiziune animata pentru copiii prescolari si doua premii Emmy Daytime pentru scriere si regie.

Emily Calandrell, gazda emisiunii „Emily’s Wonder Lab”, impreuna cu gasca sa de asistenti imbina distractia cu educatia prin activitati, demonstratii si experimente de acasa, care antreneaza mintea copiilor.

Show-ul pentru micii savanti ruleaza pe Netflix din august 2020 si prezinta mai multe experimente distractive care le pot arata celor mici cum functioneaza stiinta. Cei care vor sa creeze la domiciliu o tornada sau nori intr-o sticla pot urmari primul sezon al indragitei emisiuni. Lectiile de stiinta includ informatii despre electricitatea statica, construirea de masini cu balon inspirate de a treia lege a miscarii lui Newton, fabricarea de slime sau cum sa fac explozii colorate prin reactii chimice.

Aceasta nu este prima incursiune a lui Calandrell in domeniul educatiei stiintifice sau chiar in televiziune. Inginerul instruit de MIT a gazduit, de asemenea, spectacolul „Xploration Outer Space” si a scris „Ada Lace”, o serie de carti pentru copii despre o tanara care iubeste stiinta si gadgeturile.

O alta emisiune potrivita pentru copii este „The Magic School Bus Rides Again” – continuarea seriei TV animate din anii ’90 „The Magic School Bus”, care o are in rol principal pe actrita americana Kate McKinnon.

Animatia „The Magic School Bus Rides Again” o prezinta pe Fiona (Kate McKinnon), sora mai mica a domnisoarei Frizzle (vocea lui Lily Tomlin), care ii conduce pe elevii scolii primare Walkerville in aventuri neobisnuite, pline de distractie si experimente stiintifice.

Seria animata pentru copii este inspirata din cartile cu acelasi nume scrise de Joanna Cole si Bruce Degen. Trei seriale speciale de 45 de minute, „Kids in Space”, „The Frizz Connection” si „In the zone”, au avut premiera pe Netflix in 2020 si au fost dedicate Joannei Cole, autoarea cartilor originale, care a murit anul trecut.

Serialul de televiziune australian „InBESTigators” urmareste patru pusti isteti care isi deschid propria agentie de detectivi si creeaza un vlog despre aventurile lor, intre timp devenind prieteni la catarama.

Seria ii are in rolurile principale pe Anna Cooke, Aston Droomer, Jamil Smyth-Secka si Abby Bergman, care interpreteaza patru copii din clasa a V-a, experti in rezolvarea crimelor din jurul scolii sau din cartier. Acestia sunt foarte diferiti, dar fiecare are un talent unic esential echipei. Potrivit pentru copiii cu varsta de peste 7 ani, serialul comic „InBESTigators” este creat de Robyn Butler si Wayne Hope.

Este un bun exemplu de abilitati, cum ar fi observarea si analiza, cu demonstratii de bunatate si munca in echipa. Seria a fost filmata la scoala primara din Moorabbin, Victoria, si a fost nominalizata la premiile AACTA la categoria „Cel mai bun program pentru copii”.

„Our Planet”, seria de documentare originale revolutionare difuzata pe Netflix transpune copiii in universul natural al planetei Pamant, in cadrul caruia vor descoperi povestea aceluiasi loc pe care il numim cu totii acasa.

Pe parcursul vizionarii, cei mici vor experimenta frumusetea naturala a planetei si vor  afla modul in care schimbarile climatice influenteaza toate creaturile vii. David Attenborough este naratorul acestui serial documentar britanic format din opt parti si care reprezinta o modalitate excelenta de a arata tinerilor fragilitatea speciilor si ecosistemelor Pamantului.

Creatorii seriei documentare produsa de Silverback Films sunt Alastair Fothergill si Keith Scholey. Acestia au realizat si productiile „Planet Earth”, „Frozen Planet” si „The Blue Planet”, in colaborare cu organizatia World Wildlife Fund (WWF). Este primul documentar despre natura realizat vreodata de Netflix.

Citește în continuare