Cea mai mare lucrare de arta stradala din Romania va fi expusa pe un perete din Sibiu. Lucrarea are peste 500 de metri patrati
Sibiu International Street Art Festival vine an de an cu idei noi implementate pe cladiri importante din oras si mesaje care sa atraga atentia trecatorilor. In cele sase editii de festival de street art sibian, au fost realizate 96 de lucrari de arta. Anul acesta, patru artisti ai Sweet Damage Crew urmeaza sa finiseze cea mai mare lucrare de arta stradala din Romania, cu o inaltime de 25 de metri si un total de peste 525 metri patrati.
Tema aleasa de organizatorii Sibiu International Street Art Festival este ‘#Origins’ si transmite un tribut adus omului si umanitatii, individului si societatii. “Cu totii aveam o viziune puternica asupra viitorului, dar ceea ce ne-a invatat 2020 este ca „schimbarea este singura constanta”. Acum, mai mult ca oricand, trebuie sa ramanem in armonie cu noi insine si sa ne intoarcem la Origini,” explica organizatorii.
Cea mai mare lucrare de arta stradala din Romania este un portret de grup, format din chipurile unor oameni pictate in cromatici si stiluri diferite, sustinand astfel ideea de unitate în diversitate, cum au precizat organizatorii Festivalului International de Street Art.
Pentru editia de anul acesta a festivalului, 11 artisti si grupuri din Romania, Franta si Ucraina au fost selectati, pe baza unor criterii de compozitie, originalitate, stil si adaptare la temă. La festival au participat cunoscuti artisti stradali din Romania – Pisica Patrata, Sweet Damage Crew, John.S sau Kaps Crew, ATOMA (Andreea Toma), Lucian Sandu-Milea si Homeboy, dar si artisti aflati la prima participare – Popescu si Toybox din Romania, Alex Maksiov din Ucraina si T-Marsh din Franta.
Sweet Damage Crew a desenat de curand si curtea aflata in apropierea Spitalului de Pediatrie Grigore Alexandrescu din Capitala, dar si un perete din curtea Institutului National pentru Sanatatea Mamei si a Copilului, la initiativa asociatiilor „EDIT” si „Zi de Bine”.
Artistii Sweet Damage Crew au pictat supereroii din desenele animate, pentru a le da curaj copiilor. „Super Kid” este eroul care acum ii protejeaza si le da curaj copiilor internati la Spitalul Grigore Alexandrescu. „Super Kid” are puteri nelimitate, iar el ii incurajeaza si ii ajuta pe cei mici sa se foloseasca de superputerile lor. Pentru acest proiect, artistii nu au cerut niciun onorariu.