Smoothie cu legume si fructe de primavara – cea mai rapida solutie pentru un plus de energie
Luati-va un moment doar pentru voi, rasfatati-va putin. Inspirati-va din retetele acestor smoothies.
Dupa cateva luni bune in care ne-am amagit ca mancam legume proaspete, dar ele veneau de la sute de mii de kilometri distanta deci erau tratate intens ca sa reziste, a venit primavara si putem sa ne bucuram de legumele care sunt cultivate la noi.
Cand mancam legumele si fructele sezonului respectiv, produse care se apropie mai mult de ideea de “natural” si bio, corpul nostru primeste mult mai multi nutrienti. In ultimii ani vorbim tot mai des despre detox prin smoothie sau sucuri, desi medicii spun ca nu exista un asemenea proces in corpul nostru pentru ca mecanismele noastre interioare se autoregleaza astfel incat sa elimine toxinele zilnic.
Cu toate acestea e demonstrat stiintific ca daca introducem in alimentatia noastra zilnica smoothie-uri si sucuri naturale avem o digestie mai buna, colonul (depozitul din corp cu cele mai multe toxine) se elibereaza mai bine, iar corpul primeste mai multa energie. E un motiv bun ca primavara sa facem smoothie-uri super colorate si gustoase din legumele si fructele pe care le gasim la fermierii din apropierea noastra.
Un smoothie din radacinoase va aduce corpului o cantitate buna de vitamine si zaharuri. El poate fi realizat din varza, morcovi, lamaie, pastarnac, ridichi, telina, sfecla rosie. Adaugati la combinatia din oricare aceste legume si o lingurita de miere, dar si putin ghimbir.
Va fi o bomba de energie
Au inceput sa apara verdeturile – spanac, leurda, salata, asa ca un smoothie verde care e recomandat in oricare dieta de detox o sa aiba mult mai multa constistenta. Adaugati la aceste verdeturi putin patrunjel care are multa vitamina C, apio, o lingurita de miere.
Rezultatul e nu doar o baterie de vitamine, ci si un diuretic si laxativ natural care va va ajuta foarte mult la digestie.
Un smoothie cu sfecla rosie, portocala/ grape fruit, miere si morcovi e cat o felie de tort in materie de zaharuri pe care le aduceti corpului. Cand va e pofta foarte mare de ceva dulce, dar nu vreti sa mancati zahar, acest smoothie poate sa-i spuna creierului vostru ca si-a primit “ratia de zahar”.
Mar, spanac, brocoli care a fost tratat la abur, apio, lamaie si putin ghimbir e o alta varianta de smoothie de primavara. Daca mai adaugati si cateva micro plante despre care stim sigur ca au fost cultivate acum si transportate de undeva din apropierea zonei de unde la cumparam, avem o bautura care inseamna cat un mic dejun gustos care ii va oferi corpului nostru energie, iar ficatului si stomacului un mic repaos la digestie.
Daca vi se pare complicat sa pregatiti dimineata legumele pentru un smoothie, faceti mici pachetele cu produsele spalate si curatate inca din week end pe care le puneti in congelator. Dimineata, in timpul saptamanii, va fi mai usor doar sa le puneti in blender si rezultatul sa-l savurati cat mai rapid. Nu pregatiti sucurile cu multe ore inainte de a fi consumate pentru ca se oxideaza si pierd o parte din nutrienti.