La aniversarea de 60 de ani, Teatrul de Comedie lanseaza o serie speciala de conferinte-dialog online. Tompa Gábor, Gianina Carbunariu, Andreea si Andrei Grosu si Roxana Lapadat sunt invitatii
Teatrul de Comedie propune spectatorilor o serie noua de intalniri cu oameni ai teatrului, de aceasta data intr-un format online, prin conferinte-dialog moderate de Octavian Saiu.
Prima intalnire online se va desfasura joi, 8 octombrie, ora 17.00 si ii va avea invitati pe Tompa Gábor, Gianina Carbunariu, Andreea si Andrei Grosu si Roxana Lapadat, sub titlul simbolic „Teatrul romanesc si noul efect de distantare”. Punctul central al discutiei este legat de provocarile pe care le infrunta scena romaneasca in contextul noilor reguli in vigoare. Conferinta se va transmite in regim live, pe pagina de facebook a Teatrului de Comedie si va putea fi vizionata de publicul larg.
Teatrul de Comedie si-a deschis stagiunea spectacolelor sustinute in interior cu premiera „Doi pe o banca”, cu Mihai Bendeac si Ilona Brezoianu, scenografie Gabriella Spiridon, muzica Mihnea Irimia, traducerea Boris Melinti. Dupa o prima reprezentatie de 8 martie, dedicata exclusiv doamnelor si domnisoarelor, chiar inaintea instaurarii starii de urgenta, la reluare spectacolul s-a bucurat de o vanzare record, in 40 de minute fiind sold out toate biletele pentru cele trei seri.
Noua stagiune se va desfasura exclusiv la Sala Radu Beligan, unde spectatorii sunt invitati sa vada si adaptari ale spectacolelor de la celelalte sali.
Teatrul de Comedie a fost infiintat in toamna lui 1960 de catre Radu Beligan, iar la 5 ianuarie 1961 era prezentat publicului primul spectacol – „Celebrul 702” de Alexandru Mirodan, regia Moni Ghelerter.
Radu Beligan, Ion Lucian, Stefan Ciubotarasu, Florin Scarlatescu, Mircea Septilici, Dem Savu, Sanda Toma, Iarina Demian, Stela Popescu, Vasilica Tastaman, Amza Pellea, Mihai Paladescu, Dem Radulescu, Stefan Tapalaga, Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Valentin Platareanu sunt o parte dintre actorii care au jucat in primii ani pe aceasta scena.
Teatrul de Comedie a trecut printr-o perioada de sincronizare artistica cu miscarea teatrala mondiala, obtinand Premiul Teatrului Natiunilor pentru “cea mai buna participare nationala” obtinut la Paris in 1965 cu spectacolele Rinocerii de Eugène Ionesco, regia Lucian Giurchescu, Umbra de Evghenii Svart si Troilus si Cresida de William Shakespeare, ambele in regia lui David Esrig, ultimul dintre ele obtinand de asemenea si premiul pentru cel mai bun spectacol.