Skip to content

De azi la Teatrul de Comedie se joaca Hello, Ceausescu. In distributie Delia Nartea, Carol Ionescu, Catalina Mihai, Razvan Krem Alexe

La aproape 35 de ani de la evenimentele care au dus la caderea regimului communist pentru si la eliminarea lui Nicolae Ceausescu, romanii par ca incep sa se vindece de trauma pe care au trait-o si sa o reinterpreteze sub diverse chei artistice.

In ultimii ani am avut filmul “Libertate” care a prezentat un moment controversat din Sibiu cand in timpul revolutiei mai multi cetateni au fost tinuti inchisi intr-un bazin de inot pentru mai multe saptamani; am avut serialul HBO despre omul de incredere al lui Ceausescu, Pacepa – “Spy/Master”, avem acum filmul “Anul nou care n-a fost”, un caleidoscop de povesti de la Craciunul 1989, am avut in anii 2000 filmele lui Radu Muntean (Hartia va fi albastra) si al lui Corneliu Porumboiu (A fost sau n-a fost).

Acum terapia prin arta trece in zona teatrului…

 Teatrul de Comedie anunta premiera oficiala a spectacolului HELLO, CEAUSESCU!, regia Matei Lucaci-Grünberg, scenografia Iuliana Vilsan. Reprezentatiile vor avea loc sâmbata 19 octombrie si duminica 20 octombrie, de la ora 18.30, la Sala Studio.

„Hello, Ceausescu!” este un spectacol comic si trist, nostalgic si emotionant, istoric si personal. El vorbeste despre mici forme de dizidenta in regimul comunist, vorbeste despre familie, despre prietenie, despre singuratate si despre minciuna. In „Hello, Ceausescu!” minciuna este candida, justificabila, poate chiar necesara. „Hello, Ceausescu!” vorbeste despre puterea imaginatiei si despre dragoste.

Pentru actori este un mic tur de forta: Delia Nartea (mama), Carol Ionescu (fiul), Catalina Mihai (iubita), Eduard Buhac (prietenul), Alexandru Conovaru (in foarte multe roluri), Ana-Maria Turcu (in foarte multe roluri), Razvan Alexe (in foarte multe roluri) si Mihaela Macelaru (in foarte multe roluri)– Matei Lucaci- Grünberg.

Scenariul dramatic este semnat de Eduard Buhac si Matei Lucaci-Grünberg, inspirat din: grupul CÂR-MÂR, povesti personale, Good Bye Lenin!, revolutia romana si multe altele. Sound design-ul ii apartine lui Razvan Krem Alexe, iar coregrafia este gandita de Filip Stoica.

Citește în continuare