De azi, Teatrul Tandarica transmite online, gratuit, spectacole pentru copii
Incepand de marti, 17 martie, cei mici vor putea viziona online, gratuit, o serie de spectacole a Teatrului Tandarica
Decizia a fost luata in contextul epidemiei de COVID-19, iar showurile se vor transmite pe pagina oficiala a teatrului. Showurile vor fi transmise live si vor putea fi vizionate timp de 90 de minute incepand cu ora programata.
“Mica Sirena”, “Apolodor” sau “Cei trei purcelusi” sunt cateva dintre spectacolele care se vor vedea online la Teatrul Tandarica, in perioada urmatoare
De marti, 17 martie, pana duminica, 22 martie, copiii vor viziona zilnic umatoarele spectacole: marti, ora 10:00: “Copacul cu jucării”, regia Liliana Gavrilescu, miercuri, ora 10:00: “Cei trei purceluși”, regia Mihai Gruia Sandu, joi, ora 10:00: “Apolodor”, regia Silvia Roman, vineri, ora 10:00 – “Mica sirena”, regia Gabriel Apostol, sambata, ora 11:00 – “Ratusca cea urata”, regia Gabriel Apostol, duminica, ora 11:00 – “Omul de zapada care voia sa intalneasca soarele”, regia Ioan Brancu.
“Copacul cu jucarii” este un exercitiu de imaginatie pentru toate varstele
Realizat dupa o idee de A.A.Milne si in regia Lilianei Gavrilescu, showul “Copacul cu jucarii” este recomandat tuturor, copii sau adulti, si dureaza 55 de minute. Radu se intoarce in casa copilariei sale si, in beci, descopera toate jucariile pe care le indragea atunci cand era copil. Obosit, el adoarme alaturi de Urs, jucaria sa preferata si un “alter ego”, in vis intalnindu-se cu prieteni din copilarie si retraind multe dintre amintirile de atunci, dar la un alt nivel. Mesajul piesei este acela ca nimeni nu e singur.
“Cei trei purcelusi” reprezinta revenirea la una dintre traditiile teatrului de papusi, marioneta cu fire lungi, cu pasarela
In regia si dupa textul lui Mihai Gruia Sandu, spectacolul “Cei trei purcelusi” este recomandat copiilor de peste 3 ani si tine 50 de minute. Showul urmeaza povestea clasica, binecunoscuta, numai ca de aceasta data toate peripetiile sunt privite si prezentate cu ironie.
“Apolodor”, un spectacol dupa textul lui Gellu Naum, urmareste calatoria plina de peripetii a simpaticului pinguin de la circ care doreste sa isi revada familia din “Labrador”
Potrivit copiilor cu varsta de peste 4 ani si avand o durata de 60 de minute, showul “Apolodor” este plin de aventura si invataminte pentru copii. Apolodor are de parcurs un drum greu, plin de primejdii si situatii limita, care nu se opresc nici in momentul in care ajunge in tinuturile inghetate ale locului sau natal.
“Mica Sirena” urmeaza mai mult varianta filmului “Disney”, fiind un spectacol emotionant si plin de aventura
“Mica Sirena” este realizata dupa povestea lui Hans Christian Andersen, se recomanda a fi vizionata de copiii cu varsta de peste 3 ani si are o durata de 50 de minute. Eroina este atrasa la suprafata marii de iubirea ei romantica pentru un print frumos, insa sperantele ii sunt naruite atunci cand acesta se casatoreste cu o alta fata. Prin sacrificiu si rupand mitul sirenelor, aceasta nu il ucide, fiind apoi rasplatita cu o casnicie pamanteasca.
“Ratusca cea urata” ne invata ca a fi diferit nu este deloc asa de rau
Adaptarea dupa Hans Christian Andersen spune povestea unei familii de ratuste in care apare una nu foarte frumoasa. Batjocorita de celelalte animale din curte, ratusca cea urata pleaca, incercand sa gaseasca un loc in cara sa se simta acceptata, iubita si inteleasa. Povestea calda, cu un decor spectaculos si o muzica incantatoare va avea un deznodamant moralizator.
“Omul de Zapada care voia sa intalneasca soarele” este scrisa de Matei Visniec, cel mai jucat dramaturg roman atat in tara, cat si in strainatate
Copiii cu varsta de peste 4 ani se pot bucura de acest spectacol complex, care dureaza 60 de minute. Piesa de teatru se aseamana unui poem pentru ca este plin de tandrete, candoare si sensibilitate, abordand teme ca prietenia, tristetea, bucuria si speranta. In centrul showului se afla Omul de Zapada care, simtind cum razele soarelui incep sa il topeasca si sa ii ia din puteri, pleaca in cautarea astrului ceresc, dorind sa il roage pe Soare sa nu il topeasca de tot. Pe drum, Omul de Zapada intalneste cateva animale carora, in schimbul ajutorului lor, le daruieste din “accesoriile” sale. Ajuns la destinatie, Omul de Zapada nu mai cere ajutor pentru el, ci pentru prietenii sai. Impresionat de sacrificiul lui, Soarele ii promite ca il va transforma in vis si il va readuce la viata in iarna urmatoare.