Transformare spectaculoasa a lui Bradley Cooper pentru noul film Netflix. Actorul il va interpreta pe Leonard Bernstein, cunoscutul dirijor si compozitor american
Actorul Bradley Cooper revine pe ecrane, de aceasta data in productia Netflix dedicata regizorului si compozitorului american Leonard Bernstein, „Maestro”.
Cooper, in varsta de 47 de ani, regizeaza si filmul biografic, iar in rolurile princiale sunt Carey Mulligan, sotia lui Bernstein, Felicia Montealegre, si Jeremy Strong, in rolul criticului John Gruen.
Desi nu sunt foarte multe detalii despre filmul „Maestro”, publicatia Variety mentioneaza ca va fi disponibil din 2023, iar platforma imdb prezinta filmul biografic ca fiind „povestea complexa de dragoste a lui Leonard si Felicia, o poveste care se intinde pe peste 30 de ani – de cand s-au cunoscut in 1946 la o petrecere si continua prin doua logodne, o casnicie de 25 de ani si trei copii.”
Steven Spielberg este unul dintre producatorii filmului, la fel ca si regizorul Martin Scorsese. Potrivit Variety, productia filmului a inceput in luna mai.
Schimbarile de look ale actorului sunt spectaculoase, iar nivelul de detalii pentru imbatranirea lui Bradley Cooper au fost remarcate de toata presa de specialitate. Totodata, au aparut si o serie noua de fotografii cu personajul, de aceasta data actorul fiind un Bernstein mai tanar.
Leonard Bernstein a fost o legenda in lumea teatrului muzical, cunoscut de intreaga lume muzica din „West Side Story”, spectacolul de la Broadway din 1957 care a dat nastere filmului din 1961 si recentul remake al lui Steven Spielberg.
Bernstein a fost si un activist pentru cauze sociale si politice, scriitor, profesor, dar si creator al primului si celui mai faimos program de televiziune american dedicat muzicii clasice. In 1958 el a dirijat primul concert televizat cu The Young People’s Concerts, eveniment care a devenit apoi o serie de emisiuni TV unde a dirijat 53 de concerte.
A devenit foarte cunoscut la doar 25 de ani, cand a fost numit pe neasteptate dirijor asistent al New York Philharmonic, fiind cel mai tanar dirijor din istoria orchestrei, iar la scurt timp i s-a cerut ca peste noapte sa il inlocuiasca la Carnegie Hall pe dirijorul principal la un concert live, pe postul national de radio, eveniment care i-a oferit un succes rasunator, cu aparitie pe prima pagina a ziarului New York Times.
Totodata, acesta a fost primul dirijor american care a cunoscut celebritatea internationala, in 1953, dupa ce a dirijat la Scala din Milano un spectacol cu Medeea a lui Cherubini, cu Maria Callas in rolul titular.
Acesta a primit mai multe premii Grammy de-a lungul carieriei, inclusiv in 1961 la categoria Cel mai bun documentar (Best Documentary or Spoke Word Recording), iar ulterior a scris si carti despre muzica si a tinut prelegeri la Universitatea Harvard despre poezie.
Pe langa West Side Story, lumea culturala il cunoaste si pentru concertul din 25 decembrie 1989, cand Leonard Bernstein a dirijat Simfonia a 9-a a lui Beethoven la Berlin pentru a sarbatori caderea Zidului. Acesta a concertat pe ambele parti ale zidului din Berlin, , ca un gest de impacare pentru germanii din est si din vest, gest fara precedent in istorie.
Maestrul dirijor roman Christian Badea este unul dintre discipolii cei mai de seama ai faimosului compozitor, dirijor, pianist si pedagog. Christian Badea a absolvit Juilliard School din New York, unde unul dintre cei mai importanti mentori ai sai a fost Leonard Bernstein.