Skip to content

“Trilogia Minelor”, spectacolele cu cea mai buna regie la Premiile Uniter 2022, se joaca pe 31 octombrie si 1-2 noiembrie. Irina Antonie, Bogdan Nechifor, Cezar Antal si Antoaneta Zaharia sunt in distributie.

In perioada urmatoare, la Teatrul Dramaturgilor Romani se va juca “Trilogia Minelor”, unul dintre cele mai bune spectacole ale stagiunii 2021-2022.

Este povestea in 3 parti a unui sat uitat de lume din Romania, textul a fost scris de Csaza Szèkely, regia este semnata de Horia Suru care a obtinut trofeul pentru cea mai buna regie la Premiile Uniter 2022 pentru aceste puneri in scena.

Urmatoarele reprezentatii sunt pe pe 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie. Biletele pot fi achizitionate aici.

In fapt, sunt trei spectacole jucate, in mod obisnuit, in trei zile consecutive. Primul se numeste “Trilogia Minelor: Flori”, al doilea este “Trilogia Minelor: Bezna” iar al treilea este “Trilogia Minelor: Apa”.

Spectacolele pot fi vazute si separat, povestea fiecaruia poate fi inteleasa separat de celelalte doua. Insa daca le veti urmari pe toate trei veti intelege povestea de ansamblu cu multe conexiuni si legaturi care se dezvaluie pe parcurs. Asemenea unui puzzle, la final exista un sentiment de satisfactie pentru ca toate piesele sunt asezate la locul lor.

Aspectul cel mai interesant este modul in care distributia, formata din cinci actori cu o versatilitate iesita din comun (aceiasi in toate cele trei episoade), interpreteaza de fiecare data alte personaje.

Distributia este formata din Bogdan Nechifor, Irina Antonie / Bianca Temneanu, Cezar Antal, Ioan Coman si Antoaneta Zaharia.

In fond, Trilogia Minelor este o incursiune cu tente horror-comice in lumea rurală transilvaneana.

Trilogia Minelor este povestea in 3 parti a unui sat uitat de lume din Romania.  Potrivit lateatru.eu, satul — in fapt, o fosta comuna retrogradata la statutul de sat — cu pricina are populatie majoritar maghiara, fiind acum un sat aproape parasit dupa inchiderea minei. Nu se spune care mina (de carbune sau de altceva), insa se precizeaza cum plecau oamenii: unii plecau la oras, altii se sinucideau. Altii, din ce in ce mai putini, mureau de diverse boli, primeau topoare in cap sau dadea trenul peste ei. 

Satul este impartit intr-o elita formata dintr-o parte mai intelectuala a locuitorilor. Cele trei spectacole spun povestea a trei personaje importante ale comunitatii: primul este despre medic, al doilea este despre primar iar al treilea ii are ca protagonisti pe preot si pe invatator.

Mai jos puteti urmari trailerele celor trei spectacole. 

Urmatoarele reprezentantii sunt programate pe 7 decembrie — primul spectacol de la 16:00, al doilea in aceeasi seara — iar pe 8 decembrie se joaca al treilea episod.

Spectacolele au fost selectionate in Festivalul National de Teatru de la Bucuresti dar si in evenimente similare la Arad si Timisoara. Pe langa premiul pentru regie obtinut la premiile UNITER 2022, a avut si o nominalizare pentru prestatia lui Bogdan Nechifor la categoria “cel mai bun actor in rol secundar”.

Biletele pot fi achizionate si de la casa de bilete Teatrului Dramaturgilor Romani (Calea Grivitei, 64-66). Este deschis de miercuri pana duminica, miercuri-joi-vineri intre 15:00 si 18:00 iar sambata-duminica intre 17:00 si 19:00. In zilele de luni si marti in care sunt evenimente programate, casa de bilete va fi deschisa cu jumătate de ora inainte de spectacol. In schimb, in zilele de sâmbata si duminica in care NU sunt programate spectacole, casa de bilete este inchisa.

Pe Irina Antonie o puteti vedea in aceasta perioada in serialul „Scara B” de la Pro TV, difuzat in fiecare joi de la 21:30.

Irina Antonie este actrita de teatru, film, seriale si emisiuni TV, aflata recent la a treia facultate absolvita: Istoria Artei, dupa UNATC si ASE. A jucat intr-un episod al serialului „Killing Eve”, nominalizat la Globurile de Aur si Emmy.

In teatru, a debutat in Hoti in regia lui Radu Afrim si a jucat in Contracte (regia Cristi Juncu), Doua Liniute, Sta sa ploua (Lia Bugnar), Apa de mina (regia Alexandru Dabija), Neighbourhood 3 (regia Eugen Gyemant), Presul (regia Mircea Cornisteanu), Visul unei nopti de vara (regia Peter Kerek) si Nu regret nimic la Teatrul ACT ─ un spectacol care inca se mai joaca si pe care vi-l recomandam de asemenea.

Anul acesta o veti vedea in „Subteran”, primul serial romanesc care se va lansa pe Netflix.

Antoaneta Zaharia este una dintre cele mai importante actrite ale Teatrului Odeon din Bucuresti.

A jucat in spectacolele unora dintre cei mai mari regizori romani Radu Afrim ( “E doar sfarstitul lumii”, “De ce fierbe copilul in mamaliga”, “Cata speranta”), Alexandru Dabija (“Titanic Vals”, “Camera de Hotel”, “Ionesco – 5 piese scurte”) Mihai Manutiu ( “Jurnalul lui Robinson Crusoe”), Andrei Serban (“Soldatul de ciocolata”), Catalina Buzoianu  (“Mutter Courage”, “Levantul”).

Are doua nominalizari la premiile UNITER pentru rolurile din “Soldatul de ciocolata” si “De ce fierbe copilul in mamaliga”.

Cezar Antal este un actor cu o impresionanta cariera in teatru care in ultimii ani a avut roluri importante si in film.

A avut o aparitie inclusiv in Tinerete fara tinerete in regia lui Francis Ford Coppola. Mai jos il puteti asculta in podcastul „In Culisele Filmelor Romanesti” vorbind despre rolul pe care l-a jucat in #dogpoopgirl.

Citește în continuare