Tur ghidat al celor mai scumpe si opulente apartamente hoteliere din lume, de la Las Vegas la Paris si pana in Insulele Cayman
Dedicate celebritatilor, regalitatii sau oamenilor foarte bogati, cateva dintre cele mai pectaculoase hoteluri din lume ofera penthouse-uri cu servicii care includ un majordom personal sau o bucatarie privata, dar si panorame spectaculoase sau ccompania unor opere originale de arta ale unor faimosi artisti.
In continuare, va prezentam zece astfel de apartamente situate in hoteluri faimoase din intreaga lume si proiectate pentru persoanele care iubesc luxul si relaxarea cand vine vorba de calatorii.
Palms Casino Resort din Las Vegas gazduieste cel mai scump apartament din lume numit „Suite Empathy”.
Aceasta camera de hotel demna de film este decorata complet de artistul britanic Damien Hirst. Pretul pentru a sta doua nopti (pentru ca atat este minimul permis) este de aproximativ 176.000 de euro. Un cost justificat de numeroasele opere de arta expuse pe peretii dormitorului, precum cele semnate de Andy Warhol si Jean-Michel Basquiat.
Exista si canapele din piele italiana cu motivul fluturelui specific lui Hirst, o masa de biliard personalizata acoperita intr-o replica a uneia dintre picturile colorate ale artistului, o camera privata cu sare pentru vindecare, doua camere de masaj si un centru de fitness. Suite Empathy are propria sala de cinema care poate gazdui in jur de 50 de persoane.
Hotelul President Wilson – un hotel Luxury Collection de 5 stele din Geneva, Elvetia – este faimos pentru unul dintre cele mai spatioase apartamente hoteliere din Europa, cu o suprafata de 1680 de metri patrati – Royal Penthouse Suite.
Sinonim cu rafinamentul elvetian, hotelul ofera privelisti panoramice asupra lacului Geneva de la ferestrele apartamentului Royal Penthouse Suite, care ocupa tot etajul opt. Pe terasa puteti gasi si un telescop pentru a privi cerul in noptile senine.
Penthouse-ul opulent are 12 dormitoare de lux, cu bai din marmura prevazute cu produse pentru baie de la Hermès. Cele doua dormitoare principale au un vestiar vast si o baie din marmura cu un jacuzzi orientat spre lac. Numeroase celebritati si sefi de stat au beneficiat de facilitatile puse la dispozitie, printre care un pian Steinway, o masa de biliard Brunswick si chiar un lift privat.
In inima Manhattanului, in Upper East Side, se gaseste cea mai scumpa camera de hotel din New York, dar si The Mark, unul dintre cele mai bune hoteluri din Statele Unite construit in 1927.
Denumit „castelul din cer”, suprafata penthouse-ului Mark este estimata la peste 10.000 metri patrati, inclusiv 2.500 de metri patrati de terasa, situata pe acoperis, cu vedere la Central Park, Muzeul Metropolitan de Arta si nu numai.
Proiectat de legendarul designer de interior Jacques Grange, apartamentul frumos decorat ar fi mai degraba o resedinta maiestuoasa, reprezentand luxul modern si atentie la fiecare detaliu. Are sase bai, cinci dormitoare si patru seminee situate la etajele 16 si 17 ale hotelului. Piesele de mobilier sunt unice si sunt realizate tot de francezul Jacques Grange.
Situat intre gloriosul Royal Parkland si zumzetul din centrul Knightsbridge, hotelul Mandarin Oriental Hyde Park din Londra a fost reinventat de catre renumitul designer international Joyce Wang.
Acesta a supravegheat noul design al tuturor camerelor, apartamentelor si zonelor publice si s-a inspirat din frumusetea naturala a Hyde Park si stralucirea epocii de aur a secolului XX cu servicii hoteliere impecabile.
Amintind de un apartament de lux din Londra, decorat intr-un stil britanic modern, magnificul penthouse Oriental Mandarin este prevazut cu trei dormitoare cu vedere la parc si are doua saloane, ambele cu mese pentru 8 persoane, plus doua bucatarii. Ambele dormitoare principale ofera acces la terase private.
Hotelul Intercontinental din Geneva, un hotel elegant, aflat la doar cativa pasi de sediul Natiunilor Unite, este popular printre diplomati, sefi de stat si personalitati cu rang regal.
La etajele 18 si 19 ale hotelului, in spatele usilor impunatoare lacuite intr-un albastru unic si decorate cu manere de argint Christofle, se afla Imperial Residence, care dezvaluie o vedere impresionanta de 360 de grade asupra unui peisaj spectaculos: orasul Geneva, lacul si muntii.
Pentru a beneficia pe deplin de aceasta experienta costisitoare, un majordom personal este disponibil la cerere. Camerele contin opere de arta cu influenta otomana semnate de Georges Smith, care se armonizeaza perfect cu creatiile Meridiani, Minotti, Baxter, Philippe Hurel si Moissonnier.
Resortul Conrad din Maldives detine prima resedinta de lux amplasata pe doua niveluri, The Muraka, cu un dormitor principal, scufundat la peste 16 metri sub nivelul marii in Oceanul Indian, care costa 50.000 de dolari pe noapte.
Printr-o scara in forma de spirala sau folosind un lift se ajunge in capodopera arhitecturala subacvatica, o camera cu o cupola cubata la 180 de grade care dezvaluie lumea marina in toata splendoarea ei, o baie si un dulap de tip walk-in, cat si un spatiu creat pentru a urmari frumusetea naturii acvatice.
Deasupra apei, apartamentul cuprinde doua dormitoare si o baie cu cada cu vedere la ocean, o terasa cu piscina infinita si un majordom personal disponibil oricand si un bucatar privat.
Prestige Suite Sea View King a hotelului Martinez din Cannes a fost renovat de Pierre-Yves Rochon in 2018, iar interiorul este inspirat de culorile Coastei de Azur.
Celebritatile ajunse la Festivalul de Film de la Cannes au obiceiul de a se caza la hotelul Martinez, situat pe malul plajei si pe celebrul bulevard Croisette, iar fatada sa alba este inconfundabila si este parte integranta din peisajul orasului.
Inspirate de legendarul stil Art Deco al hotelului din anii 1930 si de culorile rivierei franceze, detaliile din camerele spatioase ale apartametului creeaza o atmosfera calda si relaxata a unui „vis mediteranean”. O noapte in acest apartament costa 50.000 de dolari si ofera toate facilitatile necesare unui sejur de lux.
Construit in 1865, hotelul Langham din cartierul Marylebone a fost primul mare hotel din capitala Marii Britanii si se afla la doar cateva minute de celebrul Oxford Circus.
Legenda spune ca acesta este chiar locul in care s-a nascut traditia ceaiului de dupa-amiaza. Pe langa servicile de dining impecabile, pardoseala din marmura si o istorie de peste 150 de ani, Langham este renumit si pentru apartamentul Suite Sterling, un penthouse rezidential care depaseste orice notiune de lux.
Pe o suprafata de 450 metri patrati se intind sase dormitoare, cu mobilier personalizat de la cei mai buni mesteri din Marea Britanie, imbinate intr-un design cu nuante pastelate. Serviciile includ un majordom personal, o camera media. Candelabrele din sticla de Murano realizate de Barovier&Toso si Baroncelli atarna de tavane si sunt expuse lucrari de arta moderne de la Tim Walker, Peter Clack, Charming Baker si Norman Parkinson. Oaspetii beneficiaza, de asemenea, de un pian si acces privilegiat la clubul Langham.
Pe una dintre cele mai frumoase insule din lume, Grand Cayman, hotelul Ritz-Carlton iese in evidenta drept simbolul luxului la cel mai inalt nivel.
Penthouse-ul Seven South ocupa intregul etaj al resortului Ocean Tower, putand primi pana la 18 oaspeti, iar cele unsprezece dormitoare sunt aranjate in tonuri neutre pentru a evidentia apa turcoaz a marii, vizibila prin usile terasei.
Cand au proiectat acest apartament, designerii de la The Johnson Studio s-au inspirat din interiorul iahturilor, alegand piese de mobilier incorporate, piatra neteda, scoici sau sculpturi metalice. Unul dintre cele mai atragatoare elemente este o baie din marmura albastra. Este o resedinta de ultima generatie, in care se imbina spatiile deschise cu vedere panoramica la ocean, cu zone confortabile si decor inspirat din Caraibe.
Inapoi in Franța, de data aceasta la Paris, unde Suite Royal a hotelului Athénée Plaza isi intampina clientii intr-un decor tipic frantuzesc, inspirat de perioada regelui Ludovic al XVI-lea.
Pentru a da viata celui mai spectaculos loc imaginat de arhitectul Marie-José Pommereau, mobilierul antic al colectiei a fost folosit pentru a oferi mai multa autenticitate. Aici totul a fost conceput pentru ca oaspetii sa se simta ca facand parte din regalitate. In spatele zidurilor, balcoanele apartamentului au vedere spre Avenue Montaigne si Turnul Eiffel. Cu patru dormitoare, patru bai cu jacuzzi, doua saloane, un birou si o bucatarie separata, acest apartament este perfect pentru celebritati si oameni foarte bogati.
Pofticiosii vor fi incantati sa guste preparatele realizate de Alain Ducasse. Si din moment ce opulenta nu este niciodata gratuita, o noapte in Royal Suite costa 25.000 de dolari.