Ultimele zile de Cinema in aer liber, pe Insula Artelor din Parcul Titan
Primaria Sectorului 3 organizeaza, in perioada 15 august – 17 septembrie, cea de-a V-a editie a evenimentului „Cinema in aer liber”.
Cele mai bune filme ale anului vor putea fi urmarite timp de cinci saptamani pe Insula Artelor din Parcul Titan.
„Cinema in aer liber” s-a intors in Sectorul 3 cu 24 de filme, dintre care 12 sunt noi in selectia oficiala.
Aceasta cuprinde filme nominalizate anul acesta la Oscar, asa cum sunt „Tanna” (regia Martin Butley) si „Toni Erdmann” (regia Maren Ade), pelicule premiate cu Ursul de Aur si de Argint la Berlinale 2017 – „Despre trup si suflet” (regia Ildiko Enyedi) si „Things to come” (regia Mia Hansen-Love) sau nominalizate la Festivalul de film de la Cannes – „La fille inconue” (regia Jean-Pierre si Luc Dardenne) si „Eu, Daniel Blake” (Palme d’Or in 2016).
Alte 12 filme au putut fi urmarite in cele doua selectii alternative – retrospectivele „American Classics” si „Emir Kusturica”. Din prima fac parte„American Beauty” (regia Sam Mendes), musicalul „Grease” (regia Randal Kleiser), „Vanilla Sky” (regia Cameron Crowe), „Little Miss Sunshine” (regia Jonathan Dayton, Valerie Daris), „Casino” (regia Martin Scorsese) si „Confesiunea unui anonim” (regia Joel Coen). Cea de-a doua a adus pe marele ecran din parc sase dintre cele mai indragite filme ale regizorului sarb –„ Pisica alba, pisica neagra”, „Arizona Dream”, „Underground”, „Time of the Gypsies”, „Tata in calatorie de serviciu” si „Viata e un miracol”.
Dupa ce peste 10.000 de bucuresteni au trecut pragul insulei in primele patru saptamani de proiectii, programul pentru 14 – 17 septembrie este, de la ora 20:30:
14 septembrie – Tanna (r. Martin Butley, 1h45), nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain.
Sinopsis: Wawa, o fata din ultimele triburi tradiţionale din Pacificul de Sud, se indragosteşte de Dain, nepotul şefului de trib. Dar cand un razboi intertribal ameninţa buna convieţuire, Wawa este promisa altuia, ca parte a tratatului de pace. Tinerii iubiţi fug, dar sunt urmariţi de razboinici inamici hotaraţi sa ii ucida. Au de facut o grea alegere: dragostea lor sau viitorul tribului.
15 septembrie – Eu, Daniel Blake (r. Ken Loach, 1h45), premiat la BAFTA si la Cannes.
Sinopsis: Daniel Blake este un barbat trecut de 50 de ani din nord-estul Angliei care se imbolnaveste si are nevoie de asistenta sociala din partea statului. In timp ce se chinuie sa invinga sistemul birocratic pentru a obtine acest ajutor, el o intalneste pe Katie, care ar vrea sa scape de la azilul pentru nefamilisti, dar pentru asta trebuie sa accepte un apartament la sute de kilometri distanta.
16 septembrie – Viata e un miracol (r. Emir Kusturica, 2h15), castigator la Cannes si Globurile de Aur.
Sinopsis: Bosnia, 1992. Ce poate fi mai bun pentru un sat bosniac decat o cale ferata cu o extraordinara priveliste, pentru a atrage mai multi turisti in zona? Ce poate fi mai nociv turismului decat razboiul? Luka construieste calea ferata si inchide ochii in privinta razboiului. Apoi sotia lui Luka fuge cu un muzician, iar fiul sau e chemat la armata. Viata lui Luka devine un camp de batalie. Apoi o intalneste pe Sabaha…
17 septembrie – Hunt for the wilderpeople (r. Taika Waititi, 1h15).
Sinopsis: Ricky (Julian Dennison) e un pusti orfan, iubitor de hip-hop, crescut in plasament de o familie de la oras. Ajuns la o noua familie care locuieste in zona rurala a Noii Zeelande, Ricky se simte la locul lui, in sfarsit, alaturi de iubitoarea matusa Bella (Rima Te Wiata), artagosul unchi Hec (Sam Neill) si cainele Tupac. Insa in urma unui eveniment tragic, Ricky ar trebui sa plece la o alta familie. Baiatul si Hec fug amandoi in salbaticie si ajung sa fie dati in urmarire in toata tara. Le raman doua optiuni: sa iasa din scena cu surle si trambite sau sa treaca peste dispute pentru a ramane o familie.
Cele 24 filme vor putea fi vizionatein conditiile unei sali de cinema moderne, la standarde europene, pe un ecran gonflabil de 120 m², cu ajutorul singuruluiproiector digital mobil din tara, de 18.300 de lumeni.
Evenimentul ofera bucurestenilor o alternativa de petrecere a timpului in aer liber si urmareste atragerea publicului larg spre filmul de autor.
Accesulpublicului la acestevenimenteste liber.