Oficiul de Razboi al lui Winston Churchill, transformat intr-un hotel de lux londonez. Cladirea care l-a inspirat pe Ian Fleming sa creeze seria James Bond include 120 de camere, un spa Guerlain intins pe patru etaje si optiunea de cazare in fostul apartament al lui Churchill.
Fostul Oficiu de Razboi din Londra a fost redeschis publicului dupa aproape 100 de ani sub forma unui hotel. Dupa o investitie de cateva milioane de euro, cladirea din zona Whitehall va fi cunoscuta de acum inainte ca Raffles London si va reprezenta unul dintre cele mai luxoase spatii de cazare din regiune.
Hotelul a fost deschis pe 29 septembrie pe locul unde se decideau si se dezbateau operatiunile de razboi de catre liderii militari ai Marii Britanii, printre care se afla si personalitatea proeminenta a lui Winston Churchill, unul dintre cei mai importanti oameni ai secolului al XX-lea, fost politician si Prim-ministru al Marii Britanii.
Hotelul are 120 de camere si apartamente, o sala de bal cu o capacitate de 600 de persoane si primul spa din Londra creat de compania de cosmetice Guerlain.
Cladirea dateaza din 1906 si a fost supusa in ultimii opt ani unor renovari majore. In cadrul acestor lucrari, peste 300 de restauratori au fost angajati pentru a conserva toate elementele istorice originale, de la lambriuri din lemn de stejar si elemente decorative pana la podelele cu mozaic vechi de 100 de ani.
Potrivit lui Jill O’Hare, director de vanzari si marketing Raffles, in procesul de transformare a cladirii in hotel de lux echipa s-a concentrat mai mult pe conservarea si refolosirea elementelor istorice si mai putin pe noi constructii.
Spa-ul creat de Guerlain se intinde pe patru din cele 14 etaje ale hotelului — sapte dintre ele fiind sub pamant, iar celelalte sapte deasupra solului — si are noua sali, inclusiv un salon, spatii pentru tratamente de infrumusetare, camere de aburi, sauna si o piscina de 20 de metri.
Oaspetii hotelului vor putea locui inclusiv in fostul apartament al lui Winston Churchill si in alte camere emblematice ale cladirii, locuri unde se luau cele mai importante decizii de stat.
Fostul apartament al lui Churchill — cunoscut si sub numele de Camera Consiliului Armatei, deoarece servea ca sala de consiliu pentru militari — pastreaza mobilierul si decorul original. Are doua dormitoare, o camera de zi spatioasa, loc pentru luat masa, un semineu de epoca, cat si serviciu de valet disponibil non-stop.
Pe langa apartamentul lui Churchill, o alta atractie a hotelului este scara de marmura din lobby, captusita cu un covor rosu folosit acum 100 de ani in cadrul Oficiului de Razboi, pe care inca se pastreaza emblema institutiei. Sala de bal a hotelului reprezinta de asemenea un punct de interes datorita decoratiunilor spectaculoase si a dimensiunii impresionante. Aceasta poate fi rezervata pentru petreceri, nunti si alte evenimente, fiind deja inchiriata in totalitate pentru urmatoarele saptamani.
Pe langa hotel, cladirea va gazdui si trei baruri si noua restaurante, dintre care cinci sunt detinute de brandul bucatarului argentinian Mauro Colagreco. Pe acoperis urmeaza sa se deschida pana la finalul anului un nou restaurant si un bar de sake, ambele dezvoltate de bucatarul japonez Endo Kazutoshi.
Pretul pentru o noapte de cazare la Raffles preturile pornesc de la 1250 de euro, iar pentru rezervari puteti accesa link-ul de aici.
Cladirea hotelului este emblematica si datorita faptului ca l-a inspirat pe scriitorul britanic Ian Fleming sa creeze personajul lui James Bond. Fleming a lucrat in Oficiul de Razboi in timp ce era ofiter al serviciilor de informatii navale din Marea Britanie.
In onoarea lui Fleming, producatorii francizei James Bond au folosit cladirea ca loc de filmare pentru unele dintre cele mai iconice filme cu Agentul 007. Printre ele se afla „Spectre”, „Octopussy” si „License to Kill” in care sunt surprinse elemente specifice Oficiului de Razboi, cat si o intrare separata pentru spioni.
Intrarea reprezentata in filmele cu Bond si folosita ulterior de ofiterii care intrau in cladire este in prezent principala cale de acces pentru oaspetii apartamentelor de lux ale hotelului, ale caror preturi pornesc de la cateva mii de euro pe noapte.
Va invitam sa descoperiti mai multe stiri despre cele mai bune hoteluri din lume din 2023, cele mai noi idei de cazare din domeniu, cele mai spectaculoase hoteluri din prezent, dar si cateva planuri pentru hotelurile viitorului.